İçeriğe geç

Balıkesir Akçay Denizi Nasıl

Balıkesir Akçay denizi soğuk mu?

Akçay, Edremit ilçesine bağlı şirin bir sahil ilçesidir. Genellikle yerli turistlerin tercih ettiği bu bölge Kaz Dağları’na yakındır. Denizi serindir.

Akçay Ege mi Marmara mı?

Akçay Hakkında Akçay, Ege Denizi’ne açılan Güney Marmara kıyısında, mitolojik İda toprakları ya da günümüzdeki doğal cennet Kaz Dağları’nın eteklerinde, dört bir yanı zeytin ağaçlarıyla çevrili, huzurlu bir tatil beldesidir…

Balıkesir Akçay hangi denizdedir?

Edremit, Balıkesir ilinin batısında Ege Denizi kıyısında bir ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü büyük ilçesidir ve zeytin yetiştiriciliği ve Kaz Dağları ile tanınır. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden biri olan Altınoluk ve Akçay bu ilçede yer almaktadır.

Akçay nerede yüzülür?

Akçay’ın merkezinde bulunan ve Edremit’e 10 km uzaklıkta bulunan Sarıkız Halk Plajı 200 metre uzunluğundadır. 40 metre genişliğinde olan ve çakıl taşlarıyla karışık kumdan oluşan plaj, genellikle soğukluğuyla bilinir. Denizi sığ olduğu için acemi yüzücülerin gözdesidir.

Altınoluk mu güzel Akçay mı?

Sakin bir deniz ve konforlu bir ortam arıyorsanız Akçay’ı tercih edebilirsiniz. Altınoluk tarih ve doğa tutkunları için doğru tercihtir.

Güre denizi temiz mi?

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Balıkesir’in turizm merkezlerinden Güre, temiz denizi ve plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Akçay denize girilir mi?

Akçay, berrak ve temiz deniziyle bilinir ve kıyı şeridindeki güzel plajları sayesinde tatilcilerin yüzmek ve güneşlenmek için tercih ettiği popüler bir tatil beldesidir. Akçay termal turizm açısından da önemlidir.

Akçay nasıl bir yer?

Akçay, sadece yaz tatillerinde değil, kültürel ve doğal mirasıyla yılın diğer zamanlarında da ziyaret edebileceğiniz bir tatil cennetidir. Ege Denizi’nin kalbinde ve Kaz Dağları’nın eteklerinde yer alan Akçay, deniz, kum ve güneşin yanı sıra sayısız başka cazibe merkezi sunmaktadır.

Akçay yaşanır mı?

Temiz havasının yanı sıra doğanın güzelliklerini de keşfedebileceğiniz Akçay, yıllardır emekli hayatı hayal edenlerin, daha sakin bir hayat isteyenlerin ve uygun fiyatlı tatil yeri arayanların en çok tercih ettiği tatil yerlerinin başında geliyor çünkü en uygun tatil yerleri arasında yer alıyor.

Akçay’ın zemini sağlam mı?

Elde edilen verilere göre, alanda 30 metre mesafeye kadar toprak birimleri gözlenmiştir. Konu alandaki toprakların %64,1’i “ZD” toprak grubuna, %35,9’u ise “ZC” toprak grubuna aittir. Ve bu alan “zayıf yoğunluklu toprak takviyesi”ne sahiptir.

Balıkesir merkeze en yakın deniz neresi?

Sarımsaklı Plajı, Balıkesir merkezine en yakın sahil beldelerinden biridir. Şehir sınırları içerisinde yer alan Mavi Bayraklı plajlardan biri olan Sarımsaklı; berrak, temiz ve sığ suya ve yumuşak kumlu bir plaja sahiptir.

Balıkesir Akçay hangi ilçeye bağlıdır?

Akçay, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Edremit merkeze 8 kilometre uzaklıktadır.

Türkiye’nin en güzel denizi neresi?

Türkiye’nin en temiz denizi 2021 Ayvalık Sarımsaklı Plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos Plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler en temiz denize sahip plajlar arasındadır.

Güre denizi soğuk mu?

Güre kaplıcalarıyla ünlüdür. Aşk tanrıçası Afrodit’in bir zamanlar bu sularda yıkandığına inanılır. Kaplıcaları banyo ve çamur tedavisi şeklinde kullanabilirsiniz. Radyoaktif suyun sıcaklığı 64 derecedir.

Balıkesir’in denizi soğuk mu?

Deniz çok soğuk ve kalabalık ama çok temiz. Ara sıra sizi uçuracak rüzgarlar da oluyor. Görülmeye değer bir yer.

Balıkesir deniz suyu soğuk mu?

Balıkesir’in sahil ilçelerinden biri olan Ayvalık’ta bulunan Badavut Plajı, yumuşak kumlu bir plaja ve kristal berraklığında, buz gibi deniz suyuna sahiptir. Kampçılar ve aileler için uzun bir alana sahip olan plajda ayrıca ücretli dükkanlar da bulunmaktadır.

Altınoluk denizi soğuk mu?

Soğuk ve son derece temiz denizin kenarındaki bu oyuk ve burunlarda görülmeye değer çok özel yerler vardır. Mıhlı Burnu, Fener Burnu; Oyuklarda ise Narlı ve Avcılar koyları yer alır.

Edremit suyu soğuk mu?

Bu soğuk su özellikle Ege kıyılarında ve Edremit koyunda hissedilir. Yer altından soğuk tatlı suyun sızdığını ve bu nedenle suyun soğuduğunu düşünürsünüz ama bunun gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Akdeniz beldesinde su o kadar ısınır ki neredeyse 30 dereceye ulaşır.

Ayvalık denizi soğuk mu?

Denizi soğuk, plajı ise çok temiz, incecik altın rengi kumu var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir