Ücretsiz doğum izni uzatılabilir mi?
Hamilelik izninin doğum sonrası iznine eklenebilmesi için fiilen çalışılmış olması gerekir. Yani bu dönemde yıllık izin, mazeretli izin, kısa ve uzun dönem sağlık raporu alınamaz. Alınırsa doğum sonrası izninizden düşülür. Doğum izninizin bitiminden sonra iki yıla kadar ücretsiz izin alabilirsiniz.
Ücretsiz izin ne kadar uzatılabilir?
Beş yıl hizmeti tamamlayan memurlar, 657 sayılı Kanunun 108/E maddesi uyarınca iki defaya mahsus olmak üzere toplam bir yıla kadar ücretsiz izin talebinde bulunabilirler. Ücretsiz izin kullanılması; İlgili personel, ücretsiz izin talebini bağlı bulunduğu birime iletir.
Ücretsiz izin 2 yıl mı?
Yıllık izin süresinden yararlanan süreler bakımından beş yıl hizmeti tamamlamış olan memura, talebi üzerine hizmet süresi içinde en fazla iki defa olmak üzere toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.
Ücretsiz izin bitince ne olur?
Ücretsiz iznin bitiminden veya mazeretinin ortadan kalkmasından itibaren on gün içinde görevine dönmeyen kişi kamu hizmetinden ayrılmış sayılır.”
Ücretli doğum izni uzatılabilir mi?
Doğum izninin süresi, anne adayının sağlık durumuna veya doktor tavsiyesine bağlı olarak uzayabilir veya kısalabilir.
6 ay ücretsiz doğum izninde sigorta yatar mı?
Hamilelik döneminde doğum iznine ayrılan ve ücretsiz izin süresince 6 ay ücretsiz izin kullanmak isteyen 4A (SSK) kapsamındaki çalışanlar için genel sağlık sigortası geçerliliğini koruyacaktır.
657 doğum sonrası Ücretsiz İzin Hakkı Kaç gün?
(B) 104 üncü maddeye göre doğum yapan memura doğum sonrası analık izninin bitiminde veya aynı maddenin (F) fıkrasına göre verilen iznin bitiminde, eşleri doğum yapan memurlara, istekleri halinde doğum tarihinden itibaren yirmi dört aya kadar ücretsiz izin verilir.
Ücretsiz izinde sınır var mı?
Ücretsiz iznin üst sınırı iş hukukunda belirtilmemiştir. Yani çalışanın ne kadar süreyle ücretsiz izin talep edebileceği ve işverenin ücretsiz izni ne kadar süreyle onaylayacağı çalışan ile işveren arasındaki anlaşmaya bağlıdır.
2 gün ücretsiz izin maaştan kesilir mi?
Ücretsiz izin nedir? Ücretsiz izin, çalışan ile işveren arasındaki iş ilişkisinin geçici olarak askıya alınmasıdır. Çalışan ile işveren arasındaki iş ilişkisi sona ermez. Ücretsiz izin sırasında işveren çalışanın maaşını ödemez ve çalışan herhangi bir maaş talep etmez.
1 yılda kaç gün mazeret izni alabilir?
Çalışanlara verilecek izin süreleri ise şu şekildedir: Bir yıldan beş yıla kadar çalışmış olanlara 14 günden az, beş yıldan on beş yıla kadar çalışmış olanlara 20 günden az, on beş yıl ve daha fazla çalışmış olanlara ise 26 günden az izin verilemez.
Ücretsiz doğum izninde derece kademe ilerler mi?
8- 108 inci maddenin (B) fıkrası gereğince kullanılan ücretsiz izin süreleri, her yıl bir kademe ilerlemesi ve üç yılda bir aylık zam oranı uygulanmak suretiyle değerlendirilir.
Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
d) 24 ayı aşmamak kaydıyla ücretsiz doğum izninden yararlanılabilir.
En fazla kaç gün ücretsiz izin verilebilir?
Özel sektörde ücretsiz izin kaç gündür? Özel sektörde çalışanlar için de bazı düzenlemeler vardır. Özel sektörde ücretsiz izin en fazla üç ay verilebilir. İşveren, 3 ayı geçmemek kaydıyla çalışanı tamamen veya kısmen ücretsiz izne gönderme hakkına sahiptir.
Ücretsiz izinde işten çıkarılır mı?
Süresi belirsiz ve kanuna aykırı olan ücretsiz izin süresince çalışan, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir. Çalışanın ücretsiz izne çıkarılmasının hangi meşru nedeni olursa olsun, çalışan geçimini sağlamak ve ücretsiz izin sürecini planlamak zorundadır.
Ücretsiz izin kıdemden sayılır mı?
Ücretsiz izinlerin hizmet süresine dahil edilip edilemeyeceğine ilişkin yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre, ücretsiz izin süreleri hizmet süresine dahil edilmemektedir.
Ücretli doğum izni asistanlık süresini uzatır mı?
– Başlangıç tarihinden itibaren 4 aya kadar olan uzatmalar (rapor, analık izni, babalık izni, evlilik izni, mazeret izni vb.) asistanlık süresini uzatır ancak kıdemi değiştirmez.
Ücretli doğum izni adaylık süresini uzatır mı?
Ücretsiz doğum izninin başvuru süresini kısaltmadığı anlaşılmaktadır. İdare, asgari ve azami adaylık sürelerini dikkate alarak adaylığınızı geri çekecektir.
657 doğum sonrası Ücretsiz İzin Hakkı Kaç gün?
(B) 104 üncü maddeye göre doğum yapan memura doğum sonrası analık izninin bitiminde veya aynı maddenin (F) fıkrasına göre verilen iznin bitiminde, eşleri doğum yapan memurlara, istekleri halinde doğum tarihinden itibaren yirmi dört aya kadar ücretsiz izin verilir.
Ücretsiz izinde idarenin takdir hakkı var mı?
Beşinci hizmet yılını doldurmuş memurlara ücretsiz izin verilmesinde bilinen en büyük hata, idarenin bu ücretsiz izni vermekle yükümlü olduğu varsayımıdır. Ancak, bu ücretsiz izni verip vermeme kararı idarenin takdirindedir.